ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είσοδο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ετοιμάζει η Alibaba

11:32 - 13 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding έχει καταθέσει αίτημα για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ που θα πραγματοποιηθεί στο γ' τρίμηνο του έτους, ανέφερε πηγή με άμεση γνώση των εξελίξεων μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η εισαγωγή της αναμένεται να συγκεντρώσει έως και 20 δισ. δολάρια ανέφεραν τον προηγούμενο μήνα πηγές. Το ποσό είναι μικρότερο από τα 25 δισ. δολ. που άντλησε από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πέντε χρόνια πριν.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Τζακ Μα, εξέφρασε την επιθυμία του να βάλει βάλει την Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο δεν το επέτρεψαν κάποιοι κανόνες του χρηματιστηρίου. Από τότε όμως η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έχει αλλάξει τους κανόνες εισαγωγής μετοχών, κυρίως με στόχο να προσελκύσει κινεζικές τεχνολογικές startups.

Σημειώνεται ότι η τελευταία αυτή συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη του είδους της παγκοσμίως εδώ και επτά χρόνια και θα δώσει στην Alibaba αρκετά κεφάλαια για επενδύσεις τεχνολογίας – γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα για την Κίνα, καθώς εντείνεται η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.