ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Πρόσληψη Βρετανού λομπίστα πριν το λανσάρισμα νέου κρυπτονομίσματος

10:36 - 14 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Facebook: Πρόσληψη Βρετανού λομπίστα πριν το λανσάρισμα νέου κρυπτονομίσματος
Το Facebook προσέλαβε γνωστό Βρετανό λομπίστα, καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει διεξοδικότερο πολιτικό και ρυθμιστικό έλεγχο στην Ευρώπη, ενόψει του λανσαρίσματος του δικού του ηλεκτρονικού νομίσματος και σειράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τα 2,4 δισεκατομμύρια χρήστες της.

Ο Ed Bowles, υψηλόβαθμο στέλεχος της Standard Chartered θα ενταχθεί στην Facebook τον Σεπτέμβριο, ως διευθυντής δημόσιας πολιτικής με έδρα το Λονδίνο.

Όπως θυμίζουν οι Financial Times, o επικεφαλής της Facebook Mark Zuckerberg συνάντησε τον Απρίλιο τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για να συζητήσουν το μέλλον της οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει σχέδια του δισεκατομμυριούχου να λανσάρει ένα νέο δίκτυο πληρωμών και ένα ψηφιακό νόμισμα.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει ότι οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον και να κάνουν πληρωμές στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp αλλά και ευρύτερα στο διαδίκτυο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το «stablecoin» του Facebook αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη.

Η πρόσληψη του Bowles έρχεται σε συνέχεια της ένταξης του Nick Clegg, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ομάδα παγκόσμιων υποθέσεων και επικοινωνιών του Facebook, τον Ιανουάριο.

Η πρόσληψη του Sir Nick έχει ερμηνευτεί ως μια απόπειρα από το Facebook να ενισχύσει τις διασυνδέσεις του στις Βρυξέλλες, όπου αντιμετωπίζει κλιμακούμενες μάχες σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, τα fake news και σειρά σκανδάλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.