ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bayer: Τα σχέδια της για τις αγωγές λόγω γλυφοσάτης

13:24 - 27 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Bayer: Τα σχέδια της για τις αγωγές λόγω γλυφοσάτης
Η φαρμακευτική εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει προσλάβει εξωτερικό δικηγόρο για να παρέχει συμβουλές στο εποπτικό συμβούλιο. Κέρδη 7,5% για τη μετοχή της.

Άλμα κάνουν οι μετοχές της Bayer την Πέμπτη, αφότου η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία παρουσίασε τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση των αγωγών δισεκατομμυρίων εναντίον της για την ουσία της γλυφοσάτης. Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει προσλάβει εξωτερικό δικηγόρο για να παρέχει συμβουλές στο εποπτικό συμβούλιο και έχει δημιουργήσει επιτροπή για να βοηθήσει να επιλυθεί το ζήτημα της αντιδικίας για τη γλυφοσάτη, ενώ η μετοχή της ενισχύεται 7,5%, στα €60,23.

Αποζημίωση πάνω από $2 δισ. σε ζευγάρι που ισχυρίζεται ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup της Bayer, με βάση τη γλυφοσάτη, τους προκάλεσε καρκίνο, αποφάσισε δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στις 14 Μαΐου. Ήταν το πιο μεγάλο ποσό σε ετυμηγορία ενόρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα κατά της εταιρείας φαρμακευτικών και αγροχημικών προϊόντων, όσον αφορά την υπόθεση με τη συγκεκριμένη χημική ουσία. Σύμφωνα με το Reuters, η μεγάλη αποζημίωση είναι πιθανό να μειωθεί λόγω αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Ήταν ωστόσο η τρίτη διαδοχική απόφαση ενόρκων στις ΗΠΑ εναντίον της εταιρείας, όσον αφορά υποθέσεις και διαφορές για το Roundup, το οποίο η Bayer απέκτησε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Monsanto, ύψους 63 δισ. δολαρίων πέρυσι. Και οι δύο άλλες αποφάσεις ήταν σε δικαστήρια στην Καλιφόρνια, μία σε κρατικό δικαστήριο και μία σε ομοσπονδιακό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.