ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν στη Huawei

13:50 - 29 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχωρά στη χαλάρωση των περιορισμών προς τη Huawei. Ειδικότερα, όπως δήλωσε: «Οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν εξοπλισμό τους στην Huawei. Μιλάμε για εξοπλισμό για τον οποίο δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια».

Με θετικό τρόπο εξέλαβε η κινεζική εταιρεία αυτή την εξέλιξη. «Στροφή 180 μοιρών; Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει πως θα επέτρεπε ξανά στην Huawei να προμηθεύεται αμερικανική τεχνολογία!» σημείωσε στο twitter.

H απόφαση του Αμερικανού προέδρου να θέσει ουσιαστικά την κινεζική εταιρεία σε κατάσταση απομόνωσης, επικαλούμενος προβλήματα εθνικής ασφαλείας, προκάλεσε ένα φαινόμενο ντόμινο καθώς μία σειρά από αμερικανικές εταιρείες αρχής γενομένης από την Google δήλωσαν πως αναγκάζονται να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τη Huawei. 

Σημειώνεται πάντως πως ο Ντ. Τραμπ δεν ανέφερε πότε θα πραγματοποιηθεί η άρση των περιορισμών, ενώ κινεζικά μέσα αναφέρουν πως σε αντάλλαγμα το Πεκίνο μπορεί να συνάψει συμφωνία συνεργασίας για την προμήθεια μεγάλου όγκου αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.