ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αέρα το πρώτο Turkish Airlines Boeing 787-9 Dreamliner

12:36 - 01 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Στον αέρα το πρώτο Turkish Airlines Boeing 787-9 Dreamliner
Η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 30 καινούρια αεροσκάφη Boeing 787-9 Dreamliner θα ενταχθούν στο νέο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο στόλο της αεροπορικής εταιρείας κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και το καθένα θα περιλαμβάνει όλες τις νέες καμπίνες επιβατών Business Class. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας είχε από τον περασμένο χρόνο κάνει 25 επιβεβαιωμένες και 5 προαιρετικές παραγγελίες 787-9 Dreamliner, τα οποία θα προστεθούν σταδιακά στον αναπτυσσόμενο στόλο του- τον νεότερο στον κόσμο – μεταξύ 2019 και 2023.

Ως ένα από τα πιο προηγμένα αεροσκάφη για την αποδοτικότητα των καυσίμων και την ευελιξία τους, το 787-9 θα διευρύνει τα δρομολόγια της Turkish Airlines, ενισχύοντας τη θέση του αερομεταφορέα που πετάει στις περισσότερες χώρες από οποιονδήποτε άλλο. Το νέο αεροσκάφος θα προσφέρει στους επιβάτες βελτιωμένη άνεση κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων ταξιδίων ανάμεσα στους 311 προορισμούς σε 124 χώρες. 

Ως μέλος της οικογένειας 787 Dreamliner, το 787-9 χρησιμοποιεί μια σειρά νέων τεχνολογιών και επαναστατικού σχεδιασμού. Μπορεί να πετάξει 7,635 ναυτικά μίλια  (14,140 χιλιόμετρα) πέρα από το να μεταφέρει περισσότερο φορτίο (cargo) και να επιτρέπει στους χειριστές να επιτύχουν καλύτερη απόδοση καυσίμου ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενα αεροπλάνα της σειράς του.

Μέσα σε μια ευρύχωρη καμπίνα που περιλαμβάνει μεγάλο χώρο αποθήκευσης αποσκευών και υπερ-μεγέθη παράθυρα, τα σκίαστρα του παραθύρου LED επιτρέπουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στο φως που μπαίνει στην καμπίνα. Το νέο φιλτράρισμα, η καλύτερη πίεση οξυγόνου και το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας βοηθούν τους  επιβάτες να αισθάνονται λιγότερη ξηρότητα και κόπωση. Επιπρόσθετα, ο θόρυβος από τη λειτουργία των κινητήρων, των συστημάτων και του εξοπλισμού απομονώνεται ώστε να δημιουργείται μια πιο ήρεμη πτητική εμπειρία.

Οι σύγχρονες καμπίνες παρέχουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το βραβευμένο φαγητό της Turkish Airlines και την πτητική ψυχαγωγία. Για τους Business Class επιβάτες, το 787-9  Dreamliner αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο αυτή την εμπειρία. Το Dreamliner διαθετει 30 ολοκαίνουριες Business Class θέσεις, προσφέροντας μια μοναδική πτητική εμπειρία.

Τα διαφορετικά είδη φωτισμού αντλούν έμπνευση από τα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα της κεντρικής Καππαδοκίας στην Τουρκία και τις ειδυλιακές τιρκουάζ παραλίες, ενώ το μοντέρνο, φιλικό προς τον επιβάτη 1-2-1 layout προσφέρει πρόσβαση όλων των διαδρόμων στους Business class επιβάτες, επαυξημένη ιδωτικότητα, ατομικό κλειστό αποθηκευτικό χώρο, ατομικό καθρέφτη και μεγαλύτερο ατομικό τραπεζάκι το οποίο μεγιστοποιεί το χώρο για να προσφέρει απόλυτη άνεση και εισάγει μια προνομιακή εμπειρία. 112 εκατοστά legroom και 180° πλήρως επίπεδο κρεβάτι μήκους 195 εκατοστών για καθεμία από τις 30 θέσεις. Η αυξημένη ιδιωτικότητα που προέρχεται από τον ρυθμιζόμενο panel ανάμεσα στις μεσαίες θέσεις και τις νέες σχεδιασμένες, σε συνδυασμό με την 18 ιντσών HD οθόνη με τηλεχειριστήριο αφής αυξάνει την ψυχαγωγική εμπειρία. 

Παραγόμενη από ντόπιους Τούρκους προμηθευτές, η Economy class θέση της Turkish Airlines παρέχει στους επιβάτες ένα ευχάριστο ταξίδι με οθόνη ΗD 12 ιντσών για τα πρώτα 6 αεροσκάφη και 13 ιντσών για τα επόμενα, μια καινούρια λειτουργική θήκη περιοδικών, ανάκληση 15 εκατοστών και legroom 80 εκατοστών.

“Η Turkish Airlines έχει δεσμευτεί να επεκτείνει συνεχώς το φάσμα των παρεχόμων υπηρεσιών τόσο εντός όσο και εκτός του αεροσκάφους καθώς αυξάνεται και πετάει στους περισσότερους διεθνείς προορισμούς από κάθε άλλο αερομεταφορέα στον κόσμο. Με αυτό το σκοπό, είμαστε ενθουσιασμένοι που αγγίζουμε νέους ορίζοντες με την προσθήκη του νέου Dreamliner 787-9 στο στόλο μας που πετάει στο νέο μας σπίτι, το Istanbul Airport”, δήλωσε ο Κ. M. İlker Aycı, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines. “Η προηγμένη τεχνολογία του αεροσκάφους, η απόδοση καυσίμου, ο επιβατο-κεντρικός σχεδιασμός καμπίνας θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε η πρώτη επιλογή των επιβατών και να παρέχουμε  στους τακτικούς μας επιβάτες από όλο τον κόσμο την καλύτερη εμπειρία για τα επόμενα χρόνια.

“Η ανάπτυξη της Turkish Airlines είναι αξιοσημείωτη τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη διεύρυνση των πτητικών επιλογών αλλά και της υποστήριξης της Τούρκικης αεροπορικής βιομηχανίας. Μας τιμά που η Turkish Airlines ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο με το 787 Dreamliner”, δήλωσε ο Ihssane Mounir, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εμπορικών Πωλήσεων και Marketing της Εταιρείας Boeing. “Είμαστε σίγουροι ότι η ασυναγνώνιστη αποτελεσματικότητα καυσίμου του Dreamliner και οι ανέσεις που προσφέρει στους επιβατών θα συνεισφέρουν θετικά στη φήμη της εταιρείας ως αεροπορική πέντε αστέρων”.

Η πρώτη πτήση 787-9 Dreamliner  θα αναχωρήσει από το νέο σπίτι της Turkish Airlines, το Istanbul Airport προς στην Αντάλεια στις 8 Ιουλίου 2019, και η πρώτη διεθνής πτήση θα είναι από την Istanbul στο Denpasar (Μπαλί) στις 17 Ιουλίου, μια από τις νέες διαδρομές που προστίθενται στο δίκτυο για το 2019. Ακολούθως θα συνεχίσει να μεταφέρει επιβάτες σε πολυάριθμους μεσαίους και μακρıνούς εξωτικούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι διαδρομές θα είναι προς Λονδίνο, Ντουμπάι, Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Πόλη του Μεξικού, Κανκούν , Μπαλί, Άμστερνταμ, Δελχί, Πόλη του Παναμά και Μπογκοτά. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου 2019, τα έξι αεροσκάφη 787-9 Dreamliner θα είναι  σε λειτουργία και θα παρέχουν υπηρεσίες σε διεθνείς διαδρομές, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ανάπτυξη του νέου και μοντέρνου στόλου της Turkish Airlines.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.