ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση 20% στα κέρδη της BMW στο β' τρίμηνο

13:08 - 01 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Πτώση 20% στα κέρδη της BMW στο β' τρίμηνο
Την κερδοφορία των αυτοκινητοβιομηχανιών περιορίζει το υψηλό κόστος για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, που αφορούν τα πράσινα μοντέλα διαφόρων τύπων. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρώσουν τις μελέτες των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά και των υβριδικών.

Όπως ανακοίνωσε η BMW, τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας περιορίστηκαν το χρονικό διάστημα του δεύτερου τριμήνου της φετινής χρονιάς λόγω των δαπανών που έκανε για την ανάπτυξη των νέων οικολογικών αυτοκινήτων.

Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν κατά 20%, σύμφωνα με το Reuters, λόγω των συναλλαγματικών διαφόρων νομισμάτων και το αυξανόμενο κόστος κατασκευής ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων για να βοηθήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να πληροί τα αυστηρότερα όρια εκπομπών.

Η γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει πολυτελή μοντέλα, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) μειώθηκαν σε 2,2 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Η αυστηρότερη νομοθεσία της ΕΕ για το CΟ2, αρχίζει να ισχύει την επόμενη χρονιά και αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν για την κατασκευή οχημάτων με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο ανακοίνωσε, επίσης, ότι το λειτουργικό περιθώριο στο τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκε στο 6,5% από 8,6% το προηγούμενο έτος, παρά την αύξηση κατά 1,5% των πωλήσεων οχημάτων κατά την ίδια περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.