ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Εισαγγελικές κατηγορίες εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών της Volkswagen

14:22 - 24 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Γερμανία: Εισαγγελικές κατηγορίες εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών της Volkswagen
Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές απηύθυναν σήμερα κατηγορίες εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου, του προέδρου και ενός πρώην στελέχους της Volkswagen, κάνοντας λόγο για χειραγώγηση της αγοράς στο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

Ο Herbert Diess, ο πρώην CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Hans Dieter Poetsch, «κατηγορούνται ότι ενημέρωσαν πολύ αργά την κεφαλαιαγορά σκοπίμως, για τις σημαντικές υποχρεώσεις ύψους δισ. ευρώ του ομίλου, που προέκυψαν από την αποκάλυψη του σκανδάλου diesel», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Braunschweig.

Σημειώνεται ότι η Volkswagen το 2015 παραδέχθηκε ότι έχει εξοπλίσει περίπου 11 εκατ. από τα αυτοκίνητά της diesel παγκοσμίως, με λογισμικό που τα επιτρέπει να «ξεγελούν» τις δοκιμές των αρχών για εκπομπές.

Ωστόσο,«η εταιρεία απέρριψε τις κατηγορίες και παραμένει πεπεισμένη ότι εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις ενημέρωσης που είχε ως όφειλε με βάση τη νομοθεσία», ανέφερε η Hiltrud Dorothea Werner, μέλος του δ.σ. για θέματα ακεραιότητας και νομικών υποθέσεων για να προσθέσει ότι «Εάν υπάρξει δίκη, είμαστε βέβαιοι ότι οι κατηγορίες θα αποδειχθούν αβάσιμες».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.