ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Adria Airways: Κίνησε και επίσημα τις διαδικασίες χρεοκοπίας της

15:27 - 04 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Adria Airways: Κίνησε και επίσημα τις διαδικασίες χρεοκοπίας της
Η σλοβενική αεροπορική εταιρία Adria Airways προχώρησε σε διαδικασίες χρεοκοπίας, μετά την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Adria, οι διαδικασίες χρεοκοπίας κινήθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας λόγω της αδυναμίας της να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις. Η σλοβενική αεροπορική εταιρεία είναι η τελευταία σε μία μακρά λίστα μικρών αεροπορικών που συντρίβονται από οικονομικά προβλήματα εν μέσω υπερπροσφοράς και ανελέητου ανταγωνισμού στον χώρο των αερομεταφορών, καθώς και αυξημένου κόστους καυσίμων.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας Zdravko Pocivalsek ανέφερε ότι η κυβέρνηση της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας εξετάζει την πιθανότητα να συστήσει νέα αεροπορική εταιρεία, προκειμένου να βελτιωθεί η διεθνής αεροπορική σύνδεση της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάρρευση της Adria είναι εξαιρετική επιβλαβής για τη σλοβενική οικονομία και τον τουρισμό.

Η εταιρεία έχει ήδη αποχωρήσει επίσημα από τη Star Alliance από τις 2 Οκτωβρίου 2019, ενώ ήδη Σλοβένοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συζητήσεις με την Lufthansa και τη Fraport, ιδιοκτήτρια του αεροδρομίου της Λιουμπλιάνα, προκειμένου να βρεθεί λύση για την ανάληψη τουλάχιστον των μισών δρομολογίων που κάλυπτε η Adria.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.