ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήγμα στα σχέδια του Facebook για το Libra

15:17 - 12 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Πλήγμα στα σχέδια του Facebook για το Libra
Την απόφαση να εγκαταλείψουν το project του Facebook να εγκαθιδρύσει το Libra ως ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, έλαβαν οι Mastercard και Visa Inc.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια απόφαση έχουν λάβει EBay Inc, Stripe Inc., Mercado Pago (στη Λατινική Αμερική) και PayPal Holdings Inc, που είχε αποχωρήσει πριν μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, oι τελευταίες αποχωρήσεις αφήνουν το Libra χωρίς κάποια μεγάλη εταιρία πληρωμών στα μέλη του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να υπολογίζεται ως ένας παγκόσμιος παίκτης που θα έπειθε τους καταναλωτές να μετατρέψουν σε Libra τα νομίσματά τους για τις συναλλαγές τους.

Τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, στα οποία συγκαταλέγονται η Lyft και η Vodafone, είναι κυρίως εταιρίες τηλεπικοινωνικών και τεχνολογίας, εταιρίες venture capital, καθώς και μη κερδοσκοπικές ομάδες.

«Η Visa αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον Libra Association την δεδομένη στιγμή», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι «Συνεχίζουμε την αξιολόγηση και η τελική μας απόφαση θα καθοριστεί από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας της Libra Association να ικανοποιήσει πλήρως όλες τις απαιτούμενες ρυθμιστικές προσδοκίες».

Ο επικεφαλής του έργου του Facebook, πρώην στέλεχος της PayPal, David Marcus, προειδοποίησε με μήνυμά του στο Twitter να μην  προδικάσουν την μοίρα του Libra από αυτά τα νέα αν και αναγνώρισε ότι «βραχυπρόθεσμα δεν είναι και καλά νέα».

«Είμαστε επικεντρωμένοι στο να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια ισχυρή ένωση ανάμεσα σε κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο, οργανώσεις κοινωνικού αντίκτυπου και άλλους ενδιαφερόμενους», δήλωσε δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του project.

«Αν και η σύνθεση των μελών του Libra Association μπορεί να αναπτυχθεί και να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, οι θεμελιώδεις αρχές του Libra καθώς και ο ανοικτός χαρακτήρας του project διασφαλίζει την ανθεκτικότητά του».

Το Facebook έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για την εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με άλλα μέλη του Libra Association. Το όλο project έχει γίνει αποδέκτης έντονων αμφισβητήσεων από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες εγείρει σοβαρά ερωτήματα στα οποία δεν έχει δώσει ακόμα πειστικές απαντήσεις .

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, αναμένεται να αναφερθεί στο project κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.