ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alibaba: Πωλήσεις δισεκατομμυρίων τις πρώτες ώρες της «Ημέρας των Εργένηδων»

09:33 - 11 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Alibaba: Πωλήσεις δισεκατομμυρίων τις πρώτες ώρες της «Ημέρας των Εργένηδων»
Αύξηση 22% σε σχέση με το 2018 σημείωσαν οι πωλήσεις του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Inc, κατά την πρώτη ώρα της σημερινής «Ημέρας των Εργένηδων», αγγίζοντας τα 84 δισεκατομμύρια γουάν (12 δισεκατομμύρια δολάρια).

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα των Εργένηδων» προωθείται ως μια γιορτή πωλήσεων από τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ, από το 2009, και γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο γεγονός διαδικτυακών πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημερινή ημέρα είναι επίσης γνωστή κι ως «Double Eleven» από την σημερινή ημερομηνία 11/11, με τους τέσσερις άσσους να αποτελούν αναφορά στους εργένηδες.

Οι συνολικές πωλήσεις της Alibaba ανήλθαν στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω τις διαδικτυακές πωλήσεις των 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της «Ψηφιακής Δευτέρας» στις ΗΠΑ. Ωστόσο η αύξηση κατά 27% των πωλήσεων το 2018 ήταν η χαμηλότερη στην δεκαετή ιστορίας της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά φρέσκων ιδεών για την προώθησή της.

Οι πωλήσεις της Alibaba κατά το πρώτο εννιάωρο αυξήθηκαν κατά 25% στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιστοιχώντας περίπου στα 2/3 των πωλήσεων της αμερικανικής Amazon.com κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Για πρώτη φορά, η Alibaba πραγματοποιεί την κορυφαία ημέρα των διαδικτυακών εκπτωτικών αγορών στην Κίνα, χωρίς την ενεργό παρουσία του συνιδρυτή της, Τζακ Μα, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία του ομίλου τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή ημέρα έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για την Alibaba, καθώς ο όμιλος αναζήτησε οικονομική ρευστότητα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της διάθεσης μετοχών του που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Νοέμβριο στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, η Alibaba εξακολουθεί να κυριαρχεί στην διαδικτυακή αγορά προϊόντων, όχι όμως χωρίς την ύπαρξη ανταγωνισμού από την JD.com, αλλά και την Pinduoduo, με την δεύτερη να δραστηριοποιείται στις κινεζικές κωμοπόλεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.