ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γαλλική LVMH εξαγόρασε την αμερικανική Tiffany για 16,2 δισ.

12:43 - 25 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Η γαλλική LVMH εξαγόρασε την αμερικανική Tiffany για 16,2 δισ.
Την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany, έναντι του ποσού των 16,2 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος κατασκευής και διανομής πολυτελών ειδών LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy).

Η οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον γαλλικό όμιλο, που ήδη κατέχει τα Bulgari και τα Tag Heuer, να επεκταθεί σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του κλάδου.

«Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων.

Επώνυμα είδη ρούχων και αξεσουάρ, Christian Dior, αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος στον όμιλο LVMH, του οποίου ηγείται ο πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας, ο Μπερνάρ Αρνό. Το 2018, ο όμιλος LVMH έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», δήλωσε ο Αρνό μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο όμιλος Tiffany ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1837 και είναι από τα γνωστότερα brand στη βιομηχανία κοσμημάτων. Έγινε ευρέως γνωστή  από την ταινία «Breakfast at Tiffany's» με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέιμπορν.

Ο LVMH είχε αρχικά προτείνει 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, προσφορά την οποία ο αμερικανός όμιλος απέρριψε. Οι όμιλοι ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία θα κλείσει στα μέσα του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.