ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Inditex: Αυξήθηκαν κατά 7,5% οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

11:13 - 11 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Inditex: Αυξήθηκαν κατά 7,5% οι πωλήσεις στο εννεάμηνο
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Inditex στο εννεάμηνο του 2019, με την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε άλλες τεχνολογίες να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω αύξηση.

Ειδικότερα, τα έσοδα του ισπανικού ομίλου ειδών ένδυσης -στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι αλυσίδες Zara, Massimo Dutti και Βershka- ανήλθαν στα 19,8 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο έως τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 7,5%.

Οι ρυθμοί αύξησης των κερδών του ομίλου επιταχύνθηκαν στο 12% το εννεάμηνο, με την Inditex να διατηρεί την πρόβλεψη για ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6% φέτος. Η εισαγωγή της tracking τεχνολογίας RFID καθιστά πιο εύκολη τη διαχείριση των αποθεμάτων, επιτρέποντας στους εργαζομένους του ομίλου να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στους πελάτες.

Επιπλέον, η Inditex προσθέτει στο διοικητικό της συμβούλιο τη Γαλλίδα επιχειρηματία τεχνολογίας, Αν Λαγκ. Η Λαγκ ήταν εκ των ιδρυτών της Mentis, startup λογισμικού με εξειδίκευση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Τέλος, ο ισπανικός όμιλος προχώρησε και σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων e-commerce, καθιστώντας διαθέσιμα online και τα οκτώ brands του ομίλου σε περισσότερες από 200 χώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.