ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις Huawei - Deutsche Telekom ελέω ΗΠΑ

16:20 - 20 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις Huawei - Deutsche Telekom ελέω ΗΠΑ
Για πολιτικούς λόγους φαίνεται ότι «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Deutsche Telekom και της Huawei, οι οποίες βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων. Σημειώνεται πως αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ο στόχος η κινεζική εταιρεία να παραμείνει κύριος προμηθευτής εξοπλισμού της Telekom, για την ανάπτυξη δικτύου 5G στη Γερμανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετιζόμενες με το θέμα πηγές που επικαλείται το Reuters, οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στους συμμάχους τους να παγώσουν οι συζητήσεις υπό το φόβο κυβερνοεπιθέσεων. Η Ουάσινγκτον διεμήνυσε ότι ο εξοπλισμός της εταιρείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Κίνα για κατασκοπεία, κάτι που τόσο το Πεκίνο όσο και η Huawei αρνήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα προβεί σε συμφωνίες για την μετάβαση του εξοπλισμού σε 5G, μέχρι τουλάχιστον να αποφασίσει το Βερολίνο αν θα περιορίσει την είσοδο της κινεζικής εταιρείας στην γερμανική αγορά.

Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι περιμένουν το Γερμανικό δημόσιο να αποφασίσει τη χάραξη της πολιτικής για την κινεζική εταιρεία, αφού εξάλλου κατέχει και το 33% της Deutsche Telekom. Φαίνεται πάντως ότι απόφαση θα υπάρξει από το 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 20 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.