ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί από το ΔΣ ο συνιδρυτής της Uber

19:59 - 24 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Αποχωρεί από το ΔΣ ο συνιδρυτής της Uber
Αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Uber Technologies στα τέλη του έτους ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τράβις Καλάνικ.

Ο Καλάνικ, που συνέβαλε στην ίδρυση της Uber το 2009, αποχώρησε από το «τιμόνι» της εταιρείας υπηρεσιών συνεπιβατισμού τον Ιούνιο του 2017, κατόπιν πιέσεων από τους επενδυτές. Παρά το εριστικό του στυλ, ο Καλάνικ ανέδειξε την Uber στη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών συνεπιβατισμού στον κόσμο, που έφερε επανάσταση στη βιομηχανία των ταξί και άλλαξε τα δεδομένα στις υπηρεσίες μεταφορών.

«Ελάχιστοι επιχειρηματίες δημιούργησαν κάτι τόσο σημαντικό όσο ο Τράβις Καλάνικ με την Uber», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάρα Χοσροβσάχι.

Ωστόσο, ο Καλάνικ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σειράς σκανδάλων και παραπόνων για την ηγεσία του, με αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις των μετόχων που ζήτησαν την απομάκρυνσή του. Σε ανακοίνωσή του ο Καλάνικ ανέφερε ότι τώρα που η Uber είναι εισηγμένη εταιρεία, ο ίδιος θέλει να εστιάσει σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και φιλανθρωπικό έργο. Ο Καλάνικ επιχειρεί μια startup διανομής φαγητού και τον Μάιο, τότε που η Uber εισήχθη στο χρηματιστήριο, είχε πωλήσει μετοχές αξίας άνω των 2,5 δισ. δολαρίων. Έκτοτε οι μετοχές της ζημιογόνου εταιρείας έχουν υποχωρήσει πάνω από 30%.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:05 - 24 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.