ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Silicon Valley μετακομίζουν τραπεζικοί κολοσσοί της Wall Street

15:19 - 14 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Στη Silicon Valley μετακομίζουν τραπεζικοί κολοσσοί της Wall Street
Στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την παρουσία τους γύρω από τη Silicon Valley, οι τραπεζικοί κολοσσοί της Wall Street μεταναστεύουν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley, η JPMorgan, η Deutsche Bank και η Citigroup είναι ορισμένα από τα ηχηρά ονόματα της Wall Street που μεταφέρουν εργαζομένους στη δυτική ακτή, προκειμένου να βρίσκονται στο κέντρο της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Ωστόσο, η Καλιφόρνια δεν επιφύλασσε θερμή υποδοχή για τα τραπεζικά στελέχη της Wall Street, τα οποία θεωρούνται παλαιάς κοπής, όπως σχολίασε στο Bloomberg o Αρχούν Σέθι, στέλεχος επενδυτικού κεφαλαίου. Όπως ανέφερε, η διαφορά κουλτούρας μεταξύ νέων επιχειρηματιών και τραπεζιτών φαίνεται ακόμη και από το ντύσιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Pricewater Coopers, περισσότερες από τις μισές επενδύσεις, ύψους 122 δισ. δολαρίων, που προήλθαν από επενδυτικά κεφάλαια στις ΗΠΑ, διοχετεύθηκαν σε εταιρείες της Silicon Valley και της ευρύτερης περιοχής. Δεκατέσσερις εταιρείες της Καλιφόρνια, οι οποίες εισήχθησαν στο χρηματιστήριο το 2019, έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά περισσότερα από 15 δισ. δολάρια. Πρώτη στη λίστα είναι η Uber με 8,1 δισ. δολάρια και δεύτερη η Lyft με 2,3 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εισροή «φρέσκου» χρήματος έχει καταστήσει την περιοχή κέντρο εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλυτών Wealth-X, το Σαν Φρανσίσκο έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 14 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.