ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Προειδοποίηση για περικοπές θέσεων εργασίας

20:46 - 28 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Ryanair: Προειδοποίηση για περικοπές θέσεων εργασίας
Για πιθανές περικοπές στις θέσεις εργασίας και αναστολή λειτουργίας σε κάποιες βάσεις λόγω της παρατεταμένης απαγόρευσης πτήσης των αεροσκαφών 737 Max προειδοποίησε η Ryanair.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας που επικαλείται το Bloomberg, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη θα επανασχεδιάσει το πρόγραμμα της για το καλοκαίρι του 2020 διαθέτoντας 10 λιγότερα αεροπλάνα. Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος Eddie Wilson και έχει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, η εταιρεία αναμένει πλέον μόνο το πρώτο Max jet τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το νωρίτερο.

Τα αεροσκάφη της Boeing παραμένουν καθηλωμένα με απαγόρευση πτήσης μετά τις δύο θανατηφόρες συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία. Και ενώ η αμερικανική εταιρεία αναμένει να λάβει την άδεια πτήσης των αεροσκαφών της μέχρι τα μέσα του έτους, η ιρλανδική εταιρεία έχει παραγγείλει ένα μοντέλο μεγάλης χωρητικότητας που απαιτεί περισσότερες πιστοποιήσεις ακόμη και εάν τα υπόλοιπα μοντέλα της Boeing λάβουν άδεια πτήσης .

Η Ryanair με έδρα το Δουβλίνο αρχικά σκόπευε να αγοράσει 58 αεροπλάνα Max για το καλοκαίρι του 2020, πριν αναθεωρήσει τον Δεκέμβριο και αλλάξει τα σχέδια της  περιορίζοντας το νούμερο στα 10. Ο αερομεταφορέας σχεδιάζει επίσης τη μείωση των θέσεων εργασίας για πιλότους και μέλη του πληρώματος, καθώς και τη συρρίκνωση  ή την αναστολή λειτουργίας κάποιων βάσεων, καθώς το ζήτημα των 737 Boeing επιβαρύνει περαιτέρω την εξασθενημένη ευρωπαϊκή ζήτηση πτήσεων.

Οι οριστικές αποφάσεις του αερομεταφορέα αναμένονται τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εσωτερικό σημείωμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.