ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ προτρέπουν ευρωπαϊκές χώρες να απορρίψουν τη Huawei

09:59 - 20 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Οι ΗΠΑ προτρέπουν ευρωπαϊκές χώρες να απορρίψουν τη Huawei
Παραινέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες να γυρίσουν την πλάτη στην κινεζική εταιρεία Huawei και να στραφούν σε άλλες εταιρίες για το σύστημα 5G από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον διπλωμάτη Ρόμπερτ Στρέιερ.

Ο Στρέιερ, βοηθός γραμματέας του τμήματος διαδικτυακής, διεθνούς τηλεπικοινωνίας και πληροφορίας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή του στη Λισαβόνα, δήλωσε πως υπάρχουν και άλλες εταιρίες, όπως η σουηδική Ericsson, η φινλανδική Nokia και η νοτιοκορεάτικη Samsung που είναι επίσης προηγμένες τεχνολογικά στα συστήματα 5G.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού διπλωμάτη, «είναι απαραίτητο να απομυθοποιήσουμε» την τεχνολογική ανωτερότητα της Huawei, προτείνοντας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεργαστούν με άλλες εταιρίες.

Ο Στρέιερ, συνέστησε στις ευρωπαϊκές χώρες να σκεφτούν προσεκτικά για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια και στην οικονομία, αν συνεργαστούν με την κινέζικη εταιρία.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αποκλείσουμε τους κινδύνους, παρά μόνο με την χρήση έμπιστων εταιριών από δημοκρατικές χώρες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στρέιερ. «Τα καλά νέα είναι πως η Ericsson, η Nokia και η Samsung μπορούν να προσφέρουν τεχνολογία 5G, ισότιμη με αυτή που προσφέρει η Huawei σήμερα. Ηγούνται στον τύπο τεχνολογίας που έχουν» δήλωσε.

Η σύγκρουση ΗΠΑ – Huawei

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εδώ και καιρό επιμένουν πως η κινέζικη εταιρεία Huawei, έχει εμπλακεί σε διαδικασίες παρακολούθησης εκ μέρους της κινέζικης κυβέρνησης, κατηγορίες που έχουν σθεναρά αρνηθεί τόσο η εταιρία όσο και το Πεκίνο.

Η εταιρεία από την πλευρά της, ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο ξόδεψε 15 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνες και για την καθιέρωση της ως επικεφαλής της αγοράς 5G, δηλώνοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ θέλουν να σταματήσουν τη γιγάντωση της, επειδή οι αμερικανικές εταιρίες δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο εύρος τεχνολογίας, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει πως θα επιτρέψει στα μέλη της να αποφασίσουν ποια τμήματα της Huawei και του δικτύου της 5G θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν, ενώ η Βρετανία, η οποία πλέον δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσφατα έδωσε άδεια στην κινέζικη εταιρία για περιορισμένο ρόλο στην κατασκευή του δικτύου 5G της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.