ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Πιθανότητα ακύρωσης της συμφωνίας με την Fitbit λόγω Google

17:48 - 20 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
ΕΕ: Πιθανότητα ακύρωσης της συμφωνίας με την Fitbit λόγω Google
Με επιφυλακτικότητα φαίνεται να λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση την εξαγορά της Fitbit από την Google. Παρόλο που η συμφωνία είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2019, η Ευρώπη έστω και καθυστερημένα φαίνεται ότι ανησυχεί σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια.

Η εν λόγω συμφωνία είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια της Google να μπει στο πεδίο του ανταγωνισμού για τις συσκευές που καταγράφουν βήματα, παλμούς, θερμίδες κ.α. Στο πεδίο αυτό ήδη έχουν αναπτυχθεί εταιρείες όπως οι Apple και Samsung.

Η εξαγορά της Fitbit κόστους 2,1 δισ. δολαρίων αποτελεί ουσιαστικά το εισιτήριο της Alphabet (Google) σε αυτή την αγορά. Για αυτή τη κίνηση η Google έχει δεχθεί μεγάλη κριτική από αναλυτές, οι οποίοι ανησυχούν για τα προσωπικά δεδομένα και τα ιατρικά αρχεία που θα κρατά η εφαρμογή.

Google Acquired Fitbit 2019

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, η οποία θα εξετάσει τη συμφωνία Google – Fitbit, τον Νοέμβριο εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις μεγάλες εταιρείες που στοχεύουν σε ανταγωνιστές πολλών δεδομένων. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Πέμπτη, ανέφερε ότι δεν είχε ακόμη κοινοποιηθεί επισήμως η συμφωνία στα όργανα της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.