ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Διπλασιασμός της ζήτησης για LNG μέχρι το 2040

15:40 - 21 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Shell: Διπλασιασμός της ζήτησης για LNG μέχρι το 2040
Η παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αυξήθηκε κατά 12,5%, φθάνοντας τα 359 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση LNG Outlook της Royal Dutch Shell.

Αναφερόμενη στις προβλέψεις για την πορεία της αγοράς, η Shell δήλωσε ότι η ζήτηση για ΥΦΑ αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2040 στους 700 εκατομμύρια τόνους, με το φυσικό αέριο να διαδραματίζει «έναν αυξανόμενο ρόλο στη διαμόρφωση ενός ενεργειακού συστήματος χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Πού αυξάνεται η ζήτηση

Η Shell πρόσθεσε ότι οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 14% πέρυσι, ενώ το Μπαγκλαντές, η Ινδία και το Πακιστάν είδαν τις εισαγωγές να φθάσουν τα 36 εκατομμύρια τόνους, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξεως του 19%.

«Η παγκόσμια αγορά ΥΦΑ συνέχισε να εξελίσσεται το 2019 με αύξηση της ζήτησης για ΥΦΑ και φυσικό αέριο σε τομείς ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και σε άλλους», δήλωσε ο Maarten Wetselaar, ανώτερο στέλεχος στη Shell.

Ενώ βλέπουμε σήμερα να επικρατούν ιδιάζουσες συνθήκες στην αγορά λόγω της εισόδου νέων προμηθευτών, δύο διαδοχικών ήπιων χειμώνων και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τον κοροναϊό, αναμένουμε ότι η ισορροπία θα επιστρέψει, λόγω του συνδυασμού της συνεχιζόμενης αύξησης της ζήτησης και της μείωσης της νέας προσφοράς, στα μέσα της δεκαετίας του 2020, εκτιμά ο Wetselaar.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 21 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.