ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον δρόμο της Lufthansa η KLM-Προχωρά σε περικοπές λόγω κοροναϊού

17:28 - 26 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Στον δρόμο της Lufthansa η KLM-Προχωρά σε περικοπές λόγω κοροναϊού
Το παράδειγμα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ακολουθεί η KLM, που αποτελεί τον ολλανδικό βραχίονα της Air France KLM.

Ειδικότερα, η KLM προανήγγειλε την Τετάρτη περικοπές στον προϋπολογισμό της, ως απάντηση στην επιβράδυνση που προκαλεί η επιδημία του κοροναϊού στην δραστηριότητά της.

Οι περικοπές της KLM θα επηρεάσουν τις λιγότερο κρίσιμες επενδύσεις, όπως τα projects στον τομέα της πληροφορικής και των ακινήτων καθώς και τη διαφήμιση, ανέφεραν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εσωτερική επιστολή της εταιρείας.

Το προσωπικό έχει κληθεί να πάρει άδειες για να μειωθούν οι δαπάνες, καθώς οι μειωμένες αεροπορικές μετακινήσεις επηρεάζουν τα δρομολόγια πτήσεων, αναφέρουν επίσης τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η KLM ανέστειλε τα δρομολόγια προς την Κίνα μέχρι το τέλος Μαρτίου και η μητρική εταιρεία, Air France KLM, προειδοποίησε ότι μέχρι τον Απρίλιο το κόστος θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η Lufthansa σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία είχε ανακοινώσει χθες μέτρα για τον περιορισμό του κόστους, στα οποία περιλαμβάνονταν η αναστολή νέων προσλήψεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 26 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.