ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: «Καμπάνα» 1,1 δισ. ευρώ στην Apple

13:45 - 16 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Γαλλία: «Καμπάνα» 1,1 δισ. ευρώ στην Apple
Στην επιβολή προστίμου ύψους 1,1 δισ. ευρώ στην αμερικανική εταιρεία Apple προχώρησε σήμερα η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Γαλλίας, μετά από μία δεκαετία ερευνών.

Η γαλλική Επιτροπή Ανταγωνισμού και η αρμόδια αρχή για τον Ανταγωνισμό και τους Καταναλωτές επέβαλαν τον περασμένο μήνα πρόστιμο 25 εκατ. στην Apple για την πρακτική της εταιρείας να επιβραδύνει τα iPhones μετά τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος.

Πολλοί καταναλωτές έχουν παραπονεθεί ότι η Apple επιβραδύνει τη λειτουργία των παλιών της μοντέλων προκειμένου να ωθήσει τους καταναλωτές στην αγορά νέων, καθώς κάθε χρόνο κυκλοφορεί και ένα καινούργιο.

Το 2017 η εταιρεία είχε παραδεχθεί την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική αλλά αρνήθηκε ότι το κάνει για λόγους μάρκετινγκ. Αντίθετα, υποστήριξε πως οι μπαταρίες λιθίου που φέρουν οι συσκευές δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα με βάση τις τρέχουσες απαιτήσεις, καθώς γερνάνε.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη για τη συμπεριφορά της Apple στον τομέα του ανταγωνισμού όσον αφορά το δίκτυο διανομής και πωλήσεών της.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.