ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρό «πλήγμα» του Covid-19 στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

10:51 - 17 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Σε αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων τους προβαίνουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη.

Ειδικότερα, η Fiat Chrysler Automobiles NV και η Peugeot σταματούν σχεδόν ολοκληρωτικά την παραγωγή τους στα εργοστάσια στην Ευρώπη ενώ η Volkswagen AG «φρενάρει» την παραγωγή στα εργοστάσια της Ιταλίας, της Ισπανίας,  πλέον και της Γερμανίας από την Παρασκευή.  Η απόφαση για την διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων λαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από τον κορονοϊό.

Η FIAT ανακοίνωσε ότι μόλις θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα είναι έτοιμη να καλύψει κατά 100% το κενό της παραγωγής ώστε να μην διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα της αγοράς. Την ίδια στιγμή η Ford ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιό της στην Ισπανία, χώρα που και αυτή πλήττεται από τον κορονοϊό.

Το εργοστάσιο της Ford στην Ισπανία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκτός ΗΠΑ καθώς απασχολεί 7.000 εργαζόμενους και συναρμολογεί ετησίως πάνω από 400.000 αυτοκίνητα.

Τέλος, εξαιτίας της διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ανταλλακτικά, αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων, Renault, Nissan και SEAT προχωρούν και αυτές σε διακοπή των εργασιών τους στα εργοστάσια της Ισπανίας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Bloomberg: Ενδεχόμενο κύμα πτωχεύσεων αεροπορικών εταιρειών μέχρι τον Μάιο

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.