ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Η Boeing ζητά $60 δισ. για τη διάσωση της

14:43 - 18 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Η Boeing ζήτησε τη χορήγηση πακέτου διάσωσης ύψους 60 δισ. δολαρίων για την αεροπορική και διαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Αρχικά, το Reuters είχε αναφέρει ότι η Boeing ζητούσε “δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια” μέσω δανειοδοτικών εγγυήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τη χορήγηση άλλης βοήθειας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας, εξαιτίας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού στις αεροπορικές εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Boeing βρίσκονται σε συνομιλίες με αξιωματούχους από το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο για την παροχή οικονομικής στήριξης στον αεροναυπηγικό κολοσσό και τους προμηθευτές του, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου για τον αεροναυπηγικό τομέα, μεταδίδει η Wall Street Journal.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τον αεροναυπηγικό τομέα να σταθεί και πάλι στα πόδια του πιο γρήγορα αν υπάρξει οικονομική βοήθεια» ανέφερε αξιωματούχος στη WSJ.

Υπενθυμίζεται ότι η Boeing επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για βραχυπρόθεσμη υποστήριξη, ενώ ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση θα παράσχει υποστήριξη μέσα από ένα (προς πρόταση) πακέτο 850 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 70% των εσόδων της πηγαίνει στους προμηθευτές της με αποτέλεσμα αν δεν λάβει χρηματοδότηση να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταρρεύσει.

Ωστόσο, το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί η εταιρεία για την κάλυψη των εξόδων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς αλλά και το πόσο θα διαρκέσει χρονικά η κρίση αυτή.

 

Διαβάστε επίσης:

 

S&P: Υποβαθμίζει ExxonMobil και Boeing λόγω κορονοϊού

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.