ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hedge Funds: Διεκδικούν μία θέση σε πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

17:44 - 14 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Hedge funds και άλλες επενδυτικές εταιρείες επιδιώκουν να λάβουν μέρος στο ιστορικό πακέτο τόνωσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μετά την ανακοίνωση του πακέτου-μαμούθ από τον Ντόναλντ Τραμπ, νομικές και λογιστικές εταιρείες ενημερώνουν τους πελάτες τους για το πώς μπορούν να λάβουν δάνεια από το πρόγραμμα των 349 δισ. δολαρίων για την κάλυψη των μισθών, των ενοικίων και των λοιπών λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων για διάστημα οκτώ εβδομάδων, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Τα δάνεια μπορεί να μετατραπούν σε επιδότηση αν οι επιχειρήσεις που τα λάβουν διατηρήσουν ή επαναπροσλάβουν τους εργαζομένους τους.

Ορισμένα hedge funds έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας υπεύθυνες δηλώσεις που βεβαιώνουν ότι έχουν λιγότερα από 500 άτομα προσωπικό και ότι «η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα καθιστά αυτό το αίτημα λήψης δανείου αναγκαίο για τη στήριξη της τρέχουσας λειτουργίας», αναφέρει το πρακτορείο.

Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι τα hedge funds είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απασχολούν όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα ώστε τα «αστέρια» του trading να μην είναι αναγκασμένα να μοιραστούν εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες. Η βιομηχανία των hedge funds οφείλει το όνομά της στο ότι προσφέρει αποδόσεις ακόμα και όταν οι αγορές είναι στο «κόκκινο».

Το ερώτημα της συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει διχάσει την κοινότητα της διαχείρισης ενεργητικού. Ορισμένοι traders το έχουν χαρακτηρίσει ως ανήθικο, ενώ άλλοι επιμένουν ότι τα hedge funds είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 14 Απρ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.