ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόνωση 25 δισ. δολαρίων στις αεροπορικές των ΗΠΑ

11:46 - 15 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Τόνωση 25 δισ. δολαρίων στις αεροπορικές των ΗΠΑ
Σε προκαταρκτική συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έφτασαν οι αμερικανικές αεροπορικές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε πακέτο βοήθειας 25 δισ. δολαρίων.

Με αυτή τη συμφωνία οι αεροπορικές εξασφαλίζουν μια προσωρινή γραμμή πιστώσεων, καθώς η βιομηχανία δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού και τώρα περιμένει την ώρα που θα μπορέσουν να απογειωθούν και πάλι τα αεροσκάφη.

Η συμφωνία προβλέπει την παροχή βοήθειας 25 δισ. δολαρίων που προέρχεται από το συνολικό πακέτο – μαμούθ των 2,2 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε η αμερικανική κυβέρνηση στις 27 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η American Airlines Group θα λάβει 5,8 δισ. δολ., ενώ η Delta Air Lines θα λάβει 5,4 δισ. δολ. Δικαιούχοι του πακέτου βοήθειας είναι ακόμα η United Airlines και η Southwest Airlines, καθώς και τουλάχιστον άλλες έξι μεγάλες εταιρείες.

«Αυτό είναι ένα βήμα ουσιώδους σημασίας, αλλά μόνο ένα από τα πολλά που θα απαιτηθούν τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο CEO της Delta, Ed Bastian, σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους. «Η χρηματοδότηση μαζί με τα μέτρα που έχουμε λάβει από μόνοι μας, θα εμποδίσουν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, παρά την πτώση κατά 95% στην επιβατική κίνηση», προσθέτει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.