ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πακέτο 7 δισ. ευρώ για την στήριξη της Air France-KLM

22:20 - 24 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Πακέτο 7 δισ. ευρώ για την στήριξη της Air France-KLM
Πακέτο βοήθειας ύψους 7 δισ. ευρώ ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση για την αεροπορική εταιρεία Air France/KLM, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ. Ο ίδιος γνωστοποίησε πως δεν εξετάζει την πιθανότητα κρατικοποίησης της αεροπορικής εταιρείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, ο Λεμέρ διευκρίνισε ότι η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή δανείων: 4 δισ. τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση και άλλα 3 δισ. απευθείας από το κράτος. «Πρέπει να σώσουμε την εθνική εταιρεία μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό» αυτό το σχέδιο διάσωσης.

«Τα αεροσκάφη της Air France είναι καθηλωμένα στο έδαφος, για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος «θα γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη».

Ο υπουργός είπε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παράλληλα και ένα σχέδιο στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ryanair: Καταγγέλλει επιλεκτικές κρατικές ενισχύσεις αερομεταφορέων

Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 24 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.