ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Μείωση μερίσματος για πρώτη φορά από τον Β' Π.Π.

14:05 - 30 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Shell: Μείωση μερίσματος για πρώτη φορά από τον Β' Π.Π.
Μείωση του μερίσματος ανά μετοχή κατά 66% ανακοίνωσε η Shell, για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έπειτα από τη δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που είχε αποτέλεσμα πτώση των κερδών της το α' τρίμηνο του 2020 κατά 46%.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Shell για το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχώρησαν στα 2,9 δισ. δολάρια από τα 5,3 δισ. που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι. Αναλυτές που είχαν ερωτηθεί από την Refinitiv ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου θα έφταναν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεδομένης της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των μακροοικονομικών προοπτικών και της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αβεβαιότητας, μείωσε το τριμηνιαίο μέρισμά της στα 16 σεντς ανά μετοχή από 47 σεντς που είχε δώσει στο τέλος του 2019.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Shell υποχωρούσε κατά άνω του 7% στις πρωινές συναλλαγές της, ενώ από την αρχή του έτους έχει καταγράψει βουτιά άνω του 34%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.