ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Hertz Global Holdings

09:02 - 05 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Hertz Global Holdings
Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, Hertz Global Holdings, βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει εξαϋλώσει τον κύκλο εργασιών της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «αν η εταιρεία δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με πιστωτές της μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τότε η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη». Στις διαπραγματεύσεις μετέχει προσωπικά και ο μεγαλοεπενδυτής Καρλ Άικαν, που κατέχει το 39% των μετοχών της Hertz, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμφωνίας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πριν λίγες μέρες η Hertz ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποίησε πληρωμές που αφορούσαν τουλάχιστον 500.000 οχήματα του στόλου της. Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε 10.000 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 26% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κολοσσός της μίσθωσης αυτοκινήτων διαθέτει μόλις 1 δισ. δολάρια σε ρευστό για να αντεπεξέλθει στο χρέος, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η Hertz ήδη έχει εξαντλήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που είχε τον Δεκέμβρη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.