ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Hyatt απολύει 1.300 υπαλλήλους παγκοσμίως λόγω κορονοϊού

17:48 - 12 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Η Hyatt απολύει 1.300 υπαλλήλους παγκοσμίως λόγω κορονοϊού
Η Hyatt Hotels ανακοίνωσε την απόφασή της να απολύσει 1.300 υπαλλήλους της παγκοσμίως, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το "χτύπημα" από την κρίση του κορονοϊού, το οποίο ουσιαστικά σταμάτησε τα παγκόσμια ταξίδια και σχεδόν μηδένισε τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

Η Hyatt δήλωσε ότι είχε επίσης μειώσει τους μισθούς στα ανώτερα διευθυντικά στελέχη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλους τους υπαλλήλους ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης, προσθέτοντας ότι το προσωπικό που απολύθηκε θα λάβει αποζημίωση.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα ανέφερε μια άνω του αναμενομένου τριμηνιαία ζημία την περασμένη εβδομάδα και ανέστειλε το μέρισμα και το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών. Είχε 55.000 υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία υπολογίζει απώλεια εσόδων 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάθε εβδομάδα, λόγω της επιδημίας και μείωση 30% της πληρότητας των ξενοδοχείων, σε διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με δηλώσεις της American Hotel and Lodging Association και της US Travel Association τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.