ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UPS: Θα χρησιμοποιήσει drones για την παράδοση συνταγογραφούμενων

16:07 - 14 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
UPS: Θα χρησιμοποιήσει drones για την παράδοση συνταγογραφούμενων
Η UPS και η CVS Health Corporation ανακοίνωσαν ότι η θυγατρική εταιρεία της UPS, η UPS Flight Forward θα χρησιμοποιήσει drones για την παράδοση συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τη CVS στο The Villages στη Florida, τη μεγαλύτερη κοινότητα συνταξιούχων των ΗΠΑ, που φιλοξενεί περισσότερους από 135.000 κατοίκους. Η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί το σύστημα drone M2 της Matternet.

Η μεταφορά μέσω drone επιτρέπει τη γρήγορη παράδοση φαρμάκων που είναι ευαίσθητα, ενώ υποστηρίζει τις προσπάθειες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η παράδοση μέσω drone προσφέρει μια σημαντική εναλλακτική σε σχέση με την επίσκεψη στο φαρμακείο. Το πρόγραμμα, παράλληλα, προτεραιοποιεί την προστασία των ηρώων της υγειονομικής περίθαλψης.

«Η νέα υπηρεσία παράδοσης μέσω drone θα βοηθήσει τη CVS να παραδώσει φάρμακα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα συνταξιούχων, επιτρέποντάς τους να λάβουν την αγωγή τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους», δήλωσε ο κ. Scott Price, Chief Strategy & Transformation Officer της UPS. «Η UPS δεσμεύεται να διαδραματίσει ρόλο στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος που μπορούμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας και την κοινωνία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις».

Η UPS και η CVS ανακοίνωσαν πέρυσι τα σχέδια τους να διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες που προσφέρει η παράδοση μέσω drone. Οι εταιρείες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις πρώτες παραδόσεις ιατρικών συνταγών με drone από ένα φαρμακείο της CVS στο Κάρι της Βόρειας Καρολίνας τον Νοέμβριο του 2019.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό οι πελάτες μας να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές τους συνταγές», δήλωσε ο Jon Roberts, Executive Vice President & Chief Operating Officer της CVS Health. «Συμπληρωματικά προς την παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και προς τις δωρεάν υπηρεσίες παράδοσης και την παραλαβή μέσω αυτοκινήτου, αυτή η υπηρεσία παράδοσης μέσω drone παρέχει μια καινοτόμο μέθοδο σε ορισμένους από τους πελάτες μας.»

Η νέα υπηρεσία παράδοσης στο The Villages, στην κεντρική Φλόριντα, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας. Βάσει αυτών, η υπηρεσία μπορεί να λειτουργεί στο πλαίσιο της πανδημίας αλλά και να διερευνήσει τρέχουσες ανάγκες που θα προκύψουν μετά από αυτή την περίοδο. Η λειτουργία της υπηρεσίας θα μπορούσε να επεκταθεί, ώστε να συμπεριλάβει παραδόσεις από δύο επιπλέον φαρμακεία της CVS στην περιοχή.

Οι πρώτες πτήσεις θα διεξάγονται σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου και οι παραδόσεις θα γίνονται σε συγκεκριμένη τοποθεσία, κοντά στην κοινότητα των συνταξιούχων. Κατά το πρώτο διάστημα, ένα όχημα θα ολοκληρώνει από εδάφους την κατ’ οίκον παράδοση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.