ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες πολυεθνικές: Τολμηρή κλιματική δράση η απάντηση στην πανδημία

09:52 - 20 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Μεγάλες πολυεθνικές: Τολμηρή κλιματική δράση η απάντηση στην πανδημία
«Πράσινη ανάκαμψη» ζητούν από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, αξίας 2,4 τρισ. δολαρίων.

Η Adobe Inc., η Unilever NV και περισσότερες από 150 άλλες εταιρείες έχουν υπογράψει μια κοινή δήλωση στην οποία ζητούν από αξιωματούχους να διασφαλίσουν ότι η απάντηση στην πανδημία «στηρίζεται σε τολμηρή κλιματική δράση» ώστε ύψιστη προτεραιότητα να είναι η μετάβαση σε «μια πράσινη οικονομία ευθυγραμμίζοντας τις πολιτικές και τα σχέδια ανάκαμψης με τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα για το Κλίμα».

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ετοιμάζουν πακέτα διάσωσης αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων και οι επιλογές που κάνουν για το πώς θα τα ξοδέψουν θα έχουν καθοριστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον τις επόμενες δεκαετίες.

Ήδη θεσμικοί επενδυτές, παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αξιωματούχοι σε υπουργεία Οικονομικών και κεντρικές τράπεζες τάσσονται υπέρ του προσανατολισμού για πράσινη ανάκαμψη.

«Η κλιματική αλλαγή θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τον Covid-19», δήλωσε η Annica Bresky, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Stora Enso Oyj, μιας φινλανδικής εταιρείας που παράγει χαρτί και συσκευασίες η οποία υπογράφει τη δήλωση. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία που μας έχει δοθεί κατά την επανεκκίνηση και την ανάκαμψη της οικονομίας προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τις στρατηγικές που θα ευθυγραμμίζονται με τους κλιματικούς στόχους».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:52 - 20 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.