ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deal 2,6 δισ. δολαρίων της startup Argo με την Volkswagen

21:05 - 02 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Deal 2,6 δισ. δολαρίων της startup Argo με την Volkswagen
Ολοκληρώθηκε η αναμενόμενη συμφωνία της startup αυτόνομης οδήγησης, Argo, και της Volkswagen, η οποία προβλέπει την επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σημειώνεται ότι η Argo συνδέεται στενά με τη Ford Motor.

Η επένδυση της VW περιλαμβάνει την επένδυση μετρητών ύψους 1 δισ. δολαρίων και την ενσωμάτωση της μονάδας της αυτόνομης οδήγησης αξίας 1,6 δισ. δολαρίων στην Argo. Η συμφωνία αποτελεί μέρος της ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ της VW και της Ford που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων.

Με τη συμφωνία, η πρώτη και η έκτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου πλέον εισέρχονται δυναμικά στην κούρσα για την ανάπτυξη πλήρως αυτοκινούμενων αυτοκινήτων μαζί με την Waymo της Alphabet και την Cruise της General Motors.

Με την προσθήκη της μονάδας αυτόνομης οδήγησης της VW, η Argo θα διαθέτει εργατικό δυναμικό άνω των 1.000 ατόμων παγκοσμίως και μία νέα ευρωπαϊκή θέση στο Μόναχο, όπου θα διεξάγει τις δοκιμές της τεχνολογίας χωρίς οδηγό, έγραψε στο blog του ο Μπράϊαμ Σαλέσκι, διευθύνων σύμβουλος της Argo.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.