ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη φημολογία για συγχώνευση της AstraZeneca με την Gilead

14:24 - 07 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Έντονη φημολογία για συγχώνευση της AstraZeneca με την Gilead
Η AstraZeneca προσέγγισε την ανταγωνίστρια Gilead Sciences για πιθανή συγχώνευση τους, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, εφόσον πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal της ιστορίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Η AstraZeneca με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο επικοινώνησε με την Gilead τον περασμένο μήνα για πιθανή συγχώνευση, ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Η AstraZeneca δεν προσδιόρισε τους όρους για την πιθανή συναλλαγή.

Από την άλλη πλευρά, η Gilead έχει συζητήσει την ιδέα με συμβούλους της χωρίς όμως να έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ όπως ξεκαθάρισαν οι πηγές δεν υπάρχουν επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών προς το παρόν.

Σύμφωνα το Bloomberg, η Gilead δεν ενδιαφέρεται προς το παρόν να πουλήσει μερίδια ή να συγχωνευθεί με άλλη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, προτιμώντας να επικεντρώνει τη στρατηγική της σε συνεργασίες και μικρότερες εξαγορές. Βέβαια, δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπο της Gilead, ενώ εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει «φήμες ή εικασίες».

Η αποτίμηση των δύο φαρμακοβιομηχανιών

Η AstraZeneca, που αποτιμάται στα 140 δισ. δολάρια, είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου σε όρους κεφαλαιοποίησης, έχει αναπτύξει θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών από τον καρκίνο έως τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η Gilead, που αποτιμάται στα 96 δισ. δολάρια (στο κλείσιμο της Παρασκευής), έχει κατασκευάσει ένα φάρμακο (το Remdesivir) που έχει λάβει έγκριση από τις αμερικανικές αρχές για χρήση σε ασθενείς με κορονοϊό.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:39 - 07 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.