ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος με εγγύηση €5 εκατ. ο πρώην CEO της Wirecard

17:18 - 23 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Ελεύθερος με εγγύηση €5 εκατ. ο πρώην CEO της Wirecard
Ο πρώην επικεφαλής της Wirecard Μάρκους Μπράουν συνελήφθη σήμερα με την υποψία ότι παραποίησε ισολογισμούς της εταιρείας. Ο 50χρονος Μπράουν παραδόθηκε ο ίδιος στις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου χθες, αφού ταξίδεψε από τη Βιένη.

Λίγες ώρες αργότερα, οι εισαγγελείς του Μονάχου ανακοίνωσαν ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος θα αφεθεί ελεύθερος υπό την προϋπόθεση καταβολής χρηματικής εγγύησης 5 εκατ. ευρώ και με την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

Οπως θυμίζει το ΑΜΠΕ, στα 18 χρόνια που ήταν επικεφαλής της, ο Μπράουν μεταμόρφωσε την εταιρεία, η οποία ήταν γνωστή για τη διαχείριση πληρωμών για διαδικτυακό στοιχηματισμό και ιστοσελίδες για ενήλικες, σε μια επιχείρηση χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας μια θέση στον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη των blue chips DAX.

Ο πρώην σύμβουλος άφησε στην άκρη το κοστούμι του για ένα μαύρο ζιβάγκο πουλόβερ και παρουσίασε τον εαυτό τον ως οραματιστή της τεχνολογίας, λέγοντας σε επενδυτές το περασμένο φθινόπωρο ότι η Wirecard θα αυξήσει τα έσοδά της έξι φορές έως το 2025, λόγω της άνθησης των ψηφιακών πληρωμών.

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ, που είχε εγγράψει στους ισολογισμούς της, πιθανόν να μην υπήρξε ποτέ, μια «μαύρη τρύπα» που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της και απειλεί ολόκληρη τη γερμανική εταιρεία πληρωμών.

«Χρειάζεται να καθορίσουμε άμεσα ποιες αλλαγές απαιτούνται στους ρυθμιστικούς κανόνες, προκειμένου να επιθεωρούμε περίπλοκες εταιρικές δομές με ολοκληρωμένο τρόπο, έγκαιρα και γρήγορα», δήλωσε από τη μεριά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που παραδέχθηκε αδυναμίες του συστήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.