ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η Wirecard

12:35 - 25 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η Wirecard
Αίτηση για έναρξη διαδικασίας πτώχευσης υπέβαλε την Πέμπτη η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας διεκπεραίωσης πληρωμών Wirecard.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική εταιρεία τόνισε ότι το αίτημα υποβλήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, εξαιτίας της επικείμενης αφερεγγυότητας και υπερβολικών χρεών της εταιρείας. Μάλιστα, τόνισε πως εξετάζει το εάν θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για τις θυγατρικές της.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Wirecard AG αποφάσισε σήμερα να υποβάλει αίτηση για την έναρξη διαδικασίας πτώχευσης για την Wirecard AG στο αρμόδιο δικαστήριο του Μονάχου, λόγω επικείμενης αφερεγγυότητας και υπερχρέωσης», ανέφερε η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην επικεφαλής της Wirecard, Markus Braun, συνελήφθη καθώς η εταιρεία αποκάλυψε «τρύπα» σχεδόν 2 δισ. ευρώ στα βιβλία της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Braun αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κατέβαλε χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και με την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.