ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon εξαγοράζει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox

12:47 - 26 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Η Amazon εξαγοράζει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox
Η Amazon συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox Inc, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters.

Αυτή η απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχει σαν αποτέλεσμα την επέκταση των δραστηριοτήτων του και στον πιο σημαντικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των διοικήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δυο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου.

Η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση αποτελούν το νέο πεδίο δράσης των μαρκών και γι' αυτό επενδύουν μεγάλα ποσά για να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα σχετικά προγράμματα, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν την δυνατότητα να αποσπάσουν υψηλά μερίδια από την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η Zoox ιδρύθηκε το 2014 από τον Αυστραλό καλλιτέχνη-σχεδιαστή Tim Kentley-Klay, και τον Jesse Levinson, γιο του προέδρου της Apple Arthur D. Levinson, ο οποίος ανέπτυξε τεχνολογία αυτο-οδήγησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 26 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.