ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στοπ» και από την Coca-Cola σε διαφημίσεις μέσω social media

11:44 - 27 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
«Στοπ» και από την Coca-Cola σε διαφημίσεις μέσω social media
Η Coca-Cola, η οποία διαθέτει ετησίως τεράστια ποσά για διαφήμιση, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 30 ημέρες οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Facebook, αλλά και σε Τwitter και ΥουTube, διότι «δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο».

Όπως αναφέρει ο παγκόσμιος κολοσσός σε ανακοίνωσή του, αξιώνει από τις πλατφόρμες αυτές -τις οποίες πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν επίσης να μποϊκοτάρουν, να τους στερήσουν διαφημιστικά έσοδα ώστε να τις αναγκάσουν να κάνουν περισσότερα για την εξάλειψη του περιεχομένου μίσους- να επιδείξουν περισσότερη «διαφάνεια και υπευθυνότητα».

Η Coca-Cola θα επωφεληθεί από την παύση αυτή για να «κάνει αξιολόγηση των διαφημιστικών στρατηγικών (της) και να δει αν είναι απαραίτητες αναθεωρήσεις», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τζέιμς Κουίνσι. Η γιγαντιαία εταιρεία αναψυκτικών διευκρίνισε στο δίκτυο CNBC ότι η «παύση» αυτή δεν σημαίνει ότι εντάχθηκε στο κίνημα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από ενώσεις υπεράσπισης των Αφροαμερικανών και της κοινωνίας των πολιτών.

Με το όνομα #StopHateForProfit, η εκστρατεία μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook τον Ιούλιο υποστηρίζεται κυρίως από την NAACP, την σημαντικότερη οργάνωση για την προάσπιση των Αφροαμερικανών, την ColorOfChange, την ADL (Anti-Defamation League, εβραϊκή οργάνωση), τη FreePress και τη Sleeping Giants. Έχει στόχο να εξασφαλίσει καλύτερους κανονισμούς όσον αφορά τις οργανώσεις που υποκινούν το μίσος, τον ρατσισμό ή τη βία στο Διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Unilever, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών παγκοσμίως, ανακοίνωσε επίσης ότι σταματάει τις διαφημίσεις της σε Facebook, Twitter και Instagram στις ΗΠΑ ως τουλάχιστον τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.