ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιά σε μεγάλη γερμανική τράπεζα από το «σκάνδαλο Wirecard»

11:52 - 27 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Ζημιά σε μεγάλη γερμανική τράπεζα από το «σκάνδαλο Wirecard»
Ζημιά συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζει δυνητικά η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας, KfW, μετά την αίτηση χρεοκοπίας που κατέθεσε στο Μόναχο η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Wirecard.

Ειδικότερα, η θυγατρική της KfW, Ipex Bank, τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε χορηγήσει στην Wirecard πιστωτική γραμμή 100 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση επεκτάθηκε πέρυσι και εξαντλήθηκε πλήρως, ανέφερε εκπρόσωπος της στο Bloomberg, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αντιστάθμιση κινδύνου για την προστασία της τράπεζες από τις όποιες ζημιές.

Κι άλλες τράπεζες κινδυνεύουν λόγω παροχής δανείων ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Ομάδα 12 τραπεζών τουλάχιστον υπό τις ABN Amro Bank, Commerzbank και ING ήταν σε διαπραγματεύσεις με την Wirecard, με στόχο να την κρατήσουν όρθια και εξεπλάγησαν με την υποβολή της αίτησης πτώχευσης.

Η Wirecard ήταν μεταξύ των πιο επιτυχημένων ανερχόμενων επιχειρήσεων της Γερμανίας, ωστόσο αυτό άλλαξε μόλις αποκαλύφθηκε ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που αρχικά είχε δηλωθεί στους ισολογισμούς της εταιρείας, «εξαφανίστηκε» και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρχε ποτέ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.