ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπές 180 υπαλλήλων σχεδιάζει ο Guardian

17:59 - 15 Ιουλ 2020 | Επιχειρήσεις
Περικοπές 180 υπαλλήλων σχεδιάζει ο Guardian
Η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η διοίκηση του βρετανικού μέσου ανακοίνωσε πως προτίθεται να καταργήσει έως και 180 θέσεις εργασίας, οι 70 εκ των οποίων αφορούν δημοσιογράφους.

"Αυτή η αναδιάρθρωση "ενδέχεται να επηρεάσει έως και 180 θέσεις εργασίας – 110 στο εμπορικό και διαφημιστικό τμήμα και στον τομέα του μάρκετινγκ και 70 στη σύνταξη", διευκρίνισε η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια Κάθριν Βίνερ και τη γενική διευθύντρια του εκδοτικού ομίλου Guardian Media Group, Ανέτ Τόμας, η πανδημία προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημία που ενδέχεται να οδηγήσει σε κύκλο εργασιών μικρότερο των 25 εκατομμυρίων λιρών (27,6 εκατ. ευρώ) στον ετήσιο προϋπολογισμό.

Η εφημερίδα ακολουθεί έτσι το παράδειγμα και άλλων βρετανικών μέσων που είδαν να μειώνονται οι πωλήσεις και τα διαφημιστικά έσοδά τους λόγω της Covid-19. Στις 7 Ιουλίου, ο εκδοτικός όμιλος Reach (ιδιοκτήτης των ταμπλόιντ Daily Mirror και Daily Express) ανακοίνωσε ότι καταργεί το 12% των θέσεων εργασίας, δηλαδή θα απολυθούν περίπου 550 εργαζόμενοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.