ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: Καθαρές ζημιές ύψους €1,26 δισ. το δεύτερο τρίμηνο

13:15 - 03 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Societe Generale: Καθαρές ζημιές ύψους €1,26 δισ. το δεύτερο τρίμηνο
Καθαρές ζημιές ύψους 1,26 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του έτους η Societe Generale, ποσό υπερπολλαπλάσιο των ζημιών που ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς η τράπεζα έβαλε στην άκρη περισσότερα κεφάλαια λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 13,6 εκατ. δολαρίων για το β’ τρίμηνο. Σημειώνεται πως η τράπεζα είχε καταγράψει ζημιές 326 εκατ. δολαρίων το α’ τρίμηνο.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ από 6,3 δισ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η τράπεζα έκανε προβλέψεις 653 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους από την συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο CEO της τράπεζας, Frederic Oudea, έκανε λόγο για το χειρότερο τρίμηνο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

«Βλέπουμε την επίπτωση της κρίσης στις δραστηριότητές μας, με τα lockdowns των οικονομιών. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως στην πραγματικότητα είδαμε μια ανάκαμψη τον Ιούνιο ή στα μέσα Μαΐου, αναλόγως των γεωγραφικών σημείων των δραστηριοτήτων μας», σημείωσε, προσθέτοντας πως «τώρα είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε με τις οικονομίες μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.