ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Στα 400 εκατ. οι προκαταβολές για το πιθανό εμβόλιο

15:54 - 05 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Moderna: Στα 400 εκατ. οι προκαταβολές για το πιθανό εμβόλιο
Σε συνομιλίες με αρκετές χώρες για τον εφοδιασμό του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται η Moderna, προσθέτοντας ότι έχει ήδη λάβει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολές για πιθανό εφοδιασμό.

Σύμφωνα με το Reuters, το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κλινικών δοκιμών καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες ανά τον κόσμο πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να παράγουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, η Moderna ανακοίνωσε την έναρξη της τελικής φάσης των κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή  30.000 ατόμων για να εξεταστεί κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Η εταιρεία έχει αναφέρει επίσης ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η Moderna ανέφερε επίσης τον περασμένο μήνα ότι σκοπεύει να τιμολογήσει το εμβόλιο με τρόπο που να διασφαλίζει ευρεία πρόσβαση και ότι δεν προτίθεται να διεξαγάγει δοκιμές σε τελικό στάδιο εκτός ΗΠΑ

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει λάβει σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του εμβολίου της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.