ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Pfizer-Gilead για την παραγωγή ρεμδεσιβίρης

16:17 - 07 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία Pfizer-Gilead για την παραγωγή ρεμδεσιβίρης
H Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία για την παραγωγή του αντιικού φαρμάκου της Gilead Sciences, ρεμδεσιβίρη, για τους ασθενείς με Covid-19 στην προσπάθεια να ενισχύσει τις προμήθειές της. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιό της στο Κάνσας για την παραγωγή του φαρμάκου.

Το φάρμακο είναι ένα από τα δύο που έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19 σε επίσημες κλινικές δοκιμές.

Χθες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Gilead ανακοίνωσε πως το δίκτυό της για την παραγωγή του φαρμάκου αυξήθηκε σε περισσότερες από 40 εταιρείες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητά της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η βρετανική Hikma Pharmaceuticals ξεκίνησε να παράγει ρεμδεσιβίρη στο εργοστάσιό της στην Πορτογαλία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας.

Ο Ζίγκι Όλαφσον δήλωσε πως η εταιρία θα αρχίσει να κατασκευάζει παρτίδες του φαρμάκου «σύντομα» και πως η Gilead αναμένεται να τις διαθέσει στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.