ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δρομολογεί η Airbnb

13:27 - 12 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
WSJ: Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δρομολογεί η Airbnb
Αρχική δημόσια πρόταση (IPO) για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ αναμένεται να υποβάλει η Airbnb, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Αύγουστο 2020,

Σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, υποστηρίζει πως πρόκειται για μία κίνηση που υπογραμμίζει την εκπληκτική ανάκαμψη του γίγαντα της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Η Airbnb αναμένεται να υποβάλει την IPO μέσα στον Αύγουστο ενώ Morgan Stanley και Goldman Sachs Group έχουν αναλάβει να την οργανώσουν.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Airbnb θα προχωρήσει τελικά προς αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι δεν είναι σίγουρο κατά πόσο οι μετοχές θα συνεχίσουν να είναι ελκυστικές για τους επενδυτές όταν πια η εταιρεία θα υποβάλει προσφορά.

Μια τέτοια κίνηση θα τη φέρει στις δημόσιες αγορές μαζί με την Uber και την Lyft. Η εταιρεία είχε σχέδια και νωρίτερα φέτος να εισέλθει στις δημόσιες αγορές, αλλά τα «πάγωσε» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που την έπληξε με αποτέλεσμα να απολύσει το 25% του προσωπικού της- περίπου δηλαδή 1.900 υπαλλήλους.

Η αποτίμηση της Airbnb μειώθηκε στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, από το ποσό των 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν συγκέντρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης το 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 12 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.