ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ant Group: Με κέρδη $3,2 δισ. τα αποτελέσματα εξαμήνου

13:47 - 25 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Ant Group: Με κέρδη $3,2 δισ. τα αποτελέσματα εξαμήνου
Στοιχεία για την οικονομική της κατάσταση έδωσε για πρώτη φορά η Ant Group, πριν από την πολυαναμενόμενη Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO), σε έγγραφο που υποβλήθηκε την Τρίτη.

Ειδικότερα,η εταιρεία παραγωγής τεχνολογίας για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών, η οποία εξακολουθεί να ελέγχεται από τον ιδρυτή της Alibaba Jack Ma, ανακοίνωσε κέρδη 21,9 δισεκατομμυρίων γιουάν (3,2 δισ. δολ.) επί συνολικών εσόδων 72,5 δισεκατομμυρίων γιουάν το α΄εξάμηνο του έτους.

Η Ant Group, παλαιότερα γνωστή ως Ant Financial, σχεδιάζει ταυτόχρονη εισαγωγή στην αγορά STAR του χρηματιστηρίου της Σαγκάης - τεχνολογικό δείκτη τύπου Nasdaq - και στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση των μετοχών της. Αναλυτής ωστόσο έχει δηλώσει στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι η αποτίμησή της στην αγορά πιθανόν να ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια, καθιστώντας την εταιρεία μεγαλύτερη από ορισμένες εκ των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η Ant Group διαχειρίζεται τη δημοφιλή εφαρμογή πληρωμών για κινητά Alipay στην Κίνα, η οποία έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες. Προσφέρει ωστόσο και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως διαχείριση πλούτου, δάνεια σε επιχειρήσεις και ασφαλιστικά πακέτα.

Πρόσφατα, ωστόσο, η Ant έχει συγκεντρώσει τη δραστηριότητά της σε αυτό που ονομάζει τεχνολογικές υπηρεσίες - προϊόντα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας τα οποία να μπορεί να πωλεί σε εταιρικούς πελάτες έναντι χρέωσης αδειοδότησης.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.