ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Wirecard απολύει πάνω από τους μισούς εργαζομένους της

20:15 - 25 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Η Wirecard απολύει πάνω από τους μισούς εργαζομένους της
Σε περικοπές περισσότερο από το 50% του προσωπικού της προχωράει η Wirecard που μεταφράζεται σε περίπου 730 θέσεις εργασίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Παράλληλα, θα προχωρήσει και σε άλλες «εκτεταμένες περικοπές» για να εξασφαλίσει χρήματα κι ενώ έχει ξεκινήσει η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της καταδικασμένης γερμανικής εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περίπου 570 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων 350 σε αφερέγγυες οντότητες της Wirecard, θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ οι συμβάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα τερματιστούν.

Η Wirecard βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διευρυνόμενης διαμάχης σχετικά με τις πρακτικές της, οι οποίες εξέγειραν ερωτήματα σχετικά με τις ρυθμιστικές αρχές και τους ελεγκτές που υποτίθεται ότι είχαν επίβλεψη για τις fintech. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Ιούνιο αφού αναγνώρισε ότι 1,9 δισ. ευρώ που είχε καταχωρήσει στα βιβλία της πιθανότατα δεν υπήρχαν.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι πρώην στελέχη γνώριζαν για τις τεράστιες απώλειες ήδη από το 2015 και έστησαν πλεκτάνη για να αποκτήσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και να διογκώσουν τα βιβλία με πλαστά περιουσιακά στοιχεία.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές. Την περασμένη εβδομάδα, η Wirecard συμφώνησε να πουλήσει το παράρτημά της στη Βραζιλία στη θυγατρική της PagSeguro Digital, ενώ αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε αρχική συμφωνία για την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στην Railsbank Technology.

Η διαδικασία πώλησης για τη θυγατρική Wirecard North America βρίσκεται εν εξελίξει, όπως δήλωσε ο ειδικός εκκαθαριστής.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 25 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.