ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Buffett: Επένδυση ύψους $6,25 δισ. σε 5 ιαπωνικές εταιρείες

09:58 - 31 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Buffett: Επένδυση ύψους $6,25 δισ. σε 5 ιαπωνικές εταιρείες
Μερίδιο άνω του 5% σε πέντε από τις πλέον γνωστές και σεβαστές εταιρείες της Ιαπωνίας, με μεγάλη έκθεση στο χώρο των επενδύσεων και τον κλάδο της ενέργειας, απέκτησε η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Τόκιο και εν πολλοίς είναι η αιτία πίσω από την άνοδο του Nikkei κατά 1,12% αφού η κίνηση του Μπάφ.

Οι μετοχές των πέντε εταιρειών ενισχύθηκαν κατά τουλάχιστον 5% έκαστη και σε ορισμένες περιπτώσεις και άνω του 10%. Η Berkshire δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα δαπάνησε για την αγορά των μεριδίων. Με βάση τις τιμές των μετοχών τους στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή, μερίδιο 5% σε κάθε μία εξ αυτών σημαίνει αθροιστικά και για τις πέντε ποσό περί τα 6 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τις Mitsubishi, Mitsui, Sumitomo, Itochu και Marubeni, κατά βάση επενδυτικές εταιρείες, με συμφέροντα στους κλάδους της ενέργειας και της εξόρυξης. 

"Είμαι ενθουσιασμένος που η Berkshire Hathaway συμμετέχει και συνδιαμορφώνει το μέλλον της Ιαπωνίας και των πέντε εταιρειών στις οποίες αποφασίσαμε να επενδύσουμε", αναφέρει ο ίδιος ο Buffett σε δήλωσή του. Προσθέτει δε ότι οι εταιρείες "συμμετέχουν σε πολλές κοινοπραξίες ανά τον κόσμο και αναμένεται να αποκτήσουν περισσότερες".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.