ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιές $3,3 δισ. στο εξάμηνο η κινεζική πετρελαϊκή Sinopec

11:53 - 31 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Ζημιές $3,3 δισ. στο εξάμηνο η κινεζική πετρελαϊκή Sinopec
Ζημιές εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η κινεζική Sinopec, επικαλούμενη τις πρωτόγνωρες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των πετρελαϊκών τιμών και τη μείωση της ζήτησης.

Ειδικότερα, η China Petroleum & Chemical Corp, γνωστή ως Sinopec, ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 22,88 δισ. γουάν (3,33 δισ. δολάρια), σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 31,34 δισ. γουάν πριν από ένα χρόνο. 

Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 31% στα 1,034 τρισ. γουάν, κυρίως λόγω των χαμηλότερων όγκων καθώς και των χαμηλότερων τιμών πώλησης για τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η κινεζική πετρελαϊκή αναμένει ταχεία ανάκαμψη της εγχώριας ζήτηση για πετρελαϊκά και πετροχημικά προϊόντα, αλλά οι τιμές πετρελαίου παγκοσμίως θα μπορούσαν να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα δεδομένης της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Στο πεδίο των επενδύσεων, υπενθυμίζεται πως η Sinopec, σε συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία πετροχημικών Sibur στην οποία είναι μέτοχος, δρομολογεί προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή ενός τεράστιου πετροχημικού εργοστασίου στην περιφέρεια του Αμούρ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 31 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.