ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός-Curevac: Στόχος 10 εκατ. δόσεις του εμβολίου έως τέλη 2020

12:33 - 04 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Κορονοϊός-Curevac: Στόχος 10 εκατ. δόσεις του εμβολίου έως τέλη 2020
Σε θέση να παράγει το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει θα βρίσκεται μέχρι το τέλος του έτους η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρία Curevac, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επενδυτής Ντίτμαρ Χοπ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Χοπ, ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP.

Ο ίδιος είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από COVID-19 ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την κούρσα», είπε ο Χοπ. «Όμως θέλουμε να κερδίσουμε την κούρσα για την παραγωγή του καλύτερου εμβολίου και εδώ έχουμε καλές πιθανότητες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.