ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «τιμόνι» της Citi η Jane Fraser-Η πρώτη γυναίκα CEO

18:12 - 10 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Στο «τιμόνι» της Citi η Jane Fraser-Η πρώτη γυναίκα CEO
Η Citigroup επέλεξε την Jane Fraser ως επόμενη διευθύνουσα σύμβουλο, τοποθετώντας την πρώτη γυναίκα στην κορυφή οποιασδήποτε μεγάλης παγκόσμιας τράπεζας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Fraser θα αντικαταστήσει τον Μike Corbat, ο οποίος θα αποχωρήσει μετά από 8 χρόνια στη θέση αυτή, σύμφωνα με δήλωση της τράπεζας.

H Fraser είναι επί του παρόντος υπεύθυνη για την καταναλωτική τράπεζα, ενώ ο Michael Corbat βοήθησε στη σταθεροποίηση της Citi.

«Έχω συνεργαστεί με την Jane πολλά χρόνια και είμαι περήφανος που με διαδέχεται», δήλωσε ο Corbat.

«Με την ηγεσία, την εμπειρία και τις αξίες της, ξέρω ότι θα γίνει εξαιρετική CEO», πρόσθεσε.

Who is who

Η επερχόμενη Διευθύνουσα Σύμβουλος η οποία πριν από 1 χρόνο είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου, μία θέση η οποία στη Citigroup αποτελεί προπομπό για αυτή του CEO, έχει περάσει από το τμήμα λιανικής και ιδιωτικής τραπεζικής και τις δραστηριότητες του ομίλου στη Λατινική Αμερική, στη 16χρονη θητεία της.

Η Φρέιζερ 53 χρονών από την Σκωτία εντάχθηκε στο δυναμικό της Citigroup το 2004, μετά από μία 10ετία ως σύμβουλος στην McKinsey.

Η τοποθέτησή της στη θέση της προέδρου πέρυσι έγινε όταν αναδύθηκαν δημοσιεύματα, τα οποία την εμφάνιζαν ως υποψήφια για CEO σε άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 10 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.