ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Singapore Airlines απολύει το 20% του προσωπικού της

08:44 - 11 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Η Singapore Airlines απολύει το 20% του προσωπικού της
Στην περικοπή 4.300 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Singapore Airlines, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στις αερομεταφορές, κίνηση που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας στην ιστορία της.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα με έδρα τη Σιγκαπούρη, το πάγωμα των προσλήψεων, τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου και οι σχεδιαζόμενες περικοπές θα επηρεάσουν συνολικά το 20% του προσωπικού της.

Η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι αναμένει να λειτουργεί με λιγότερο από το 50% της κανονικής της δυναμικότητας έως τα τέλη της ετήσιας οικονομικής της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 8%.

Λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας, η Singapore Airlines δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται αποκλειστικά από τη διεθνή ζήτηση σε μια εποχή κατά την οποία τα σύνορα πολλών χωρών παραμένουν ουσιαστικά κλειστά.

Η ανταγωνιστική της, Αυστραλιανή, Qantas Airways έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για περικοπή περίπου του 30% του προσωπικού. H Qantas θα καθηλώσει επίσης στο έδαφος 100 αεροσκάφη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ κάποια από αυτά θα καθηλωθούν ακόμη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορoνοϊού.

H Cathay Pacific Airways με έδρα το Χονγκ Κονγκ αναθεωρεί τις δραστηριότητές της και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.